Wednesday, July 15, 2009

Sleeping beauty





Semua org dalam rumah dah lena dibuai mimpi. Saya baru terjaga selepas terlelap lepas solat maghrib tadi. Balik tadi tekak saya sedikit sakit, lepastu kepala cam pening2, lepas tu rasa nak muntah pulak. Kena pulak abang tak ada sebab gi hantar family gi ziarah abang ipar yg warded utk hari ke 3 (patah tangan jatuh dari pokok rambutan). Mula2 tu memang ada la dok terpikir2, mengandung kah aku???? Tadi dalam kereta naik mual bau perfume sendiri. wah kacau nih.

Lepas solat maghrib saya tidurkan anak2 dan kemudian saya sendiri pun menidurkan diri. Jam 10 bangun, rasa ada lega dan dah hilang rasa yg boleh jadi 'petanda2'.






saya ni masih berkira2 apa cara tebaik utk family planning. Saya masih ingat lagi , masa saya preggy kan adib, setiap kali ada pertemuan dengan doktor (dr izwan) each and every time dia akan ingatkan (like warning actually) supaya merancang selepas bersalin kali ni. Siap dah setkan 6 weeks after delivery datang jumpa dia. tapi saya take for granted (degil) tak pergi pun. dia memang dah bgtau sama ada saya ambil pil atau pun suntikan 3 bulan sekali tu.



sampai laa last week, school mate saya suggestkan MAB (Maajun Anggun Bestari). Saya google dan saya jumpa ini. Terus saya order. Cuma RM15 je sebotol untuk 1 bulan. Kira murah kan.

Baru consume 2 hari je pun. Mudah2an it works for me.








4 comments:

nuni said...

berkesan tak tu bina..saya pun nak jugak..pasal saya pun sendiri2 punya plan je ni

bina said...

nuni leh baca testimonial yg ada dalam post saya ni. klik je link baca kat forum wanitamelayu.

sarahaiman@iowa said...

salam k.bina...

lame sungguhla tak visit blog k.bina nih..tup2 dah besa dah lil' boy nih..
kiutla adib ni..same kiut cam a.adam jugak..brp kg mase dia lahir k.bina?
jaja sempatla bace kisah skt adam dlm entry2 yg lps...ya Allah kesiannye dia...kalo setakat skt je tkpe..ni smpi bedarah n benanah..ya Allah..hati ibu mane yg tahan tgk ank skt mcm tu..mkn n minum pun tk mau..tidur pun payah..
saba byk2 ye k.bina..
jaja do'akan adam cpt sihat n k.bina sekeluarga diberikan Allah ketabahan hati dan kekuatan dlm menempuh setiap ujianNya..
take k ok..

bina said...

salam jaja, thnks sbb singgah di sini. Alhamdulillah, Adam dah semakin pulih. Mujur masa abang dia sakit si adik Adib seolah2 memahami, tak banyak karenah. dapatlah akak membelai si abang. Adib lahir 3.6 kg.
Kak bina doakan keluarga jaja juga sihat dan selamat, jaga kandungha bebaik yer. semoga selamat melahirkan nanti.