Monday, August 11, 2008

New makan port


Semalam kami makan malam awal. Abang ajak kami keluar jalan-jalan cari makan.
So kami heading ke Parit Simen, berhampiran dengan Pekan Semerah (Batu Pahat Johor)

Dulu kami pernah ke sini, masa tu Nurin 6 bulan dalam perut lagi, tapi masa tu tak de apa lg, kecuali pemandangan pokok-pokok bakau mengarah ke laut china selatan.

Tapi semalam, ramainya orang, tempat ni dah well developed. Ada kemudahan surau dan tandas. ada lah beberapa stall makanan dan minuman, ikan bakar, asam pedas, otak2. nyum, nyum.

Ada se pasangan pengantin buat photo shoot, dengan gaun nya.

Kami cuma makan asam pedas, lain kali kena datang lagi, nak rasa ikan bakar dia pulak.

Kami bermagrib kat surau situ je.


Masa balik dalam keta, nurin cakap: Ibu tadi kan, ada pengantin, dia pakai baju koyak bu.

Haaa.... tu laaa...... pengantin tadi tu, yg buat PS kat situ tu, pakai gaun jarang, ala2 kemban gitu nampaknya.

1 comments:

Hasbullah Pit said...

Makin jauh tmpt makan