Thursday, October 23, 2008

Breastpump

Tiba2 saja ada tajuk ni dalam blog ku. Dari ke hari, ku memerhati produk2 yang ada dipasaran. This time aku, tanam tekad untuk beri Breastmilk (BM) to adik nurin & adam ni secara exclusive. Masa Nurin dulu aku dapat laksanakan sampai Nurin usia setahun then campur dengan Formula Milk (FM). And Nurin continue dengan BM + FM sampai usia dia 2 tahun 2 bulan di mana aku mula mengandungkan Adam. But pity for Adam dia cuma mahukan BM sampai usia dia 5 bulan sahaja. Tak sure what is the main reason dia refuse bila aku nak BF kan dia. Of course lah waktu tu aku dah start pregnant, tapi ada ke sebab BM dah rasa lain.

Keep eyeing on this type of Breastpump, since my colleague being using it.

Breastpump

Feels more like your baby than any other manual pump. The only manual pump with breakthrough Natural Expression. pumping for maximum milk flow.

First and only manual pump with Natural Expression pumping designed for faster let-down and milk flow
* SoftFit Breastshield massages while you pump
* Ergonomic swivel handle for maximum comfort and flexibility
* Easier assembly and cleaning fewer parts than other manual pumps
* Compatible with most standard baby bottles
* No batteries required



Had an experience using the Pureen battery Operated Breastpump. Bagi aku ia ok lah. Cuma makcik tak tahan nak beli baterinya selalu. Bateri kena yang paling koman pun Energizer.

1 comments:

sarahaiman@iowa said...

salam k.bina..lamenye tak terjah blog k.bina ni..mcm2 cerita..perut k.bina pun dah nmpak sikit dah..siannye dgr citer k.bina asik tk sht je..mcm tula bile peknen dgn ank yg masih kecil...saba ye kak..

byk ek susu k.bina blh BF nurin smpi 2 thn lbh..jaja mase sarah dulu smpi 6 bln je..itupun dah campo formula after habis cuti 2bln..dgn aiman plak berthn smpi 1 thn..tp still dh campo formula mase dia nk dkt 4bln..tk cukupla k.bina...aiman ni kira lame sbb jaja perah dkt ofis..pakai yg plug in punye..bkn battery..

Jaja penah dulu guna pureen tu tp slow yg amat..sbb pakai bat mcm tu kan..jaja rase kalo susu k.bina mmg byk, pakai yg manual ni pun ok..brand medela kan?mahal sikit tp mmg bagus..

Jaja pun kan kalo ade rezeki yg no.3 nanti nak BF penuh..tmbh tgh cuti ni kan...smg Allah makbulkan..so to u, slmt BF ur coming precious exclusively..take k ok!!!