Wednesday, October 29, 2008

kena curi la pulak

Cam tak best tajuk tu. tapi memang tak best pun. Malam Sabtu haritu, keta abang kena pecah masuk, masa dia keja (park depan kilang). Sedarnya masa nak masuk keta balik keja jam 11 mlm.

Tak buat report polis pun. Kitorang rugi kira2 nilainya rm1000 gak tu. Radio/CD, Handphone , aku punya aku bg kat abang-br pakai tak sampai 6 bulan. dan duit syiling simpan dalam hand rest box dekat2 RM100.

Handphone tu tinggal dalam hand rest box tu sebab ada problem bateri, baru nak antar kedai esok harinya. Nak jadi rezeki la kot sebab abang bawak masuk dalam kilang HP backup kitorang (biasa dia tinggal je- pasal law kata taleh bwk masuk HP)

Modus operandi:

Kasi kopek getah cermin, seluk supaya lock keta naik, cecepat matikan alarm then jalankan kerja mencuri.

Tak guna betul la itu olang.


dari banyak, ni je syiling yang tinggal


buku2 bank dia campak kat lantai dari dalam box syiling tu


ha radio ni tinggal wayar je



Tapi, kitorang tetap bersyukur. dia tak pi bawak keta tu lari. Alhamdulillah, ada lagi rezeki kami.


1 comments:

Wawa said...

jahat sungguh itu olang kan.

nanti tuhan marah sama dia.