Tuesday, December 22, 2009

Almost lost

Ok hari ni, saya terescape dari hari kedua kursus. Jadi menyibukkan diri baiki pc rosak. Lari bilik sana, lari bilik sini, sekejap sana, sekejap sini.

Tiba2 tersedar my Nokia E71 ghaib dari atas meja. padahal tadi attached dengan kabel ke Notebook.

Our HP was stolen. 2 HP skali dia sapu. nangis oooo (dalam hati). 2 minit je tinggal bilik. lesap.

dalam pening2, sedih2 kalut, i try google "doa dapat balik barang kena curi "

dan dapat 1 blog, rasanya wajar dikongsi, ilmu Allah.

saya call husband, suh block sim. tu je mampu buat.

kak fidah punya boleh di akses lagi, mine dah out of coverage. bos try call kak fidah punya phone, somebody pickup.




Selebihnya Klik sini

Allah maha mendengar rintihan, maha mengasihi, Dia yang memakbulkan permintaan, Allah maha berkuasa ke atas segala2nya.

Pendek cerita, we get back our HP. Dont know how was the deal between boss dengan 'somebody' tu. Diorang jumpa kat bawah KFC Astaka Muar, kira2 2.5 kilometre dari lokasi hilang.


Tiada ungkapan lebih baik. Syukur Alhamdulillah. Doaku diterima. Terima kasih Allah.

3 comments:

cikNadz said...

alhamdulillah. saya tumpang gembira. :D selawat tafrijiyyah ni banyak fadhilatnya. datuk saya saran suruh amalkan. saya pun tak teramal2 lagi.

jazakallah. :D

Anonymous said...

Ada hikmah disebalik setiap kejadian...adakalanya ia berupa kifarah contohnya bila kita terlupa atau saja buat-buat lupa tentang hutang kita atau janji kita..
Percayalah atas kebesaran Allah SWT

ikhlas
Kak Nur

bina said...

cik nadz dan kak nur, betul tu, sebenarnya ia adalah peringatan buat diri saya. bila berlaku haritu, mula la tersedar dan tersentak.syukur diberi hanya ujian ringan