Wednesday, July 9, 2008

Puji lah ia


Semalam aku terpaksa ambil EL.

Plan untuk ambil time off saja untuk hantar anak2 ke klinik (ikut dalam kad)
Tapi tiba2 saje 2-2 meragam dan mula tanda2 demam.

Lepas balik dari klinik aku habiskan masa di rumah mak. (MIL kat umah sangka aku pergi kerja, kasihan juga dia sorang2 di rumah). Tunggu abang balik kerja dan lepas maghrib baru lah kami race balik rumah. Sampai rumah aku sambung tumbang lagi, macam nak demam rasanya, agaknya pagi2 tadi ligat sangat layan anak sorang2.

Abang layan laptopnya sambil layan packing tepung kek sorang2. Tak larat membantu.

Sedar2 dah jam 1 pg. nak bangun solat isyak. Nurin mula merengek. mintak nasi. bila suap nasi habis di hamburkan keluar. Panas sudah badannya. Cortal la jawabnya.

Pagi ini dalam sejarah, nurin berjaya telan ubat dengan rela hati.

Wahhh suka nya aku, bukan main aku puji dia.

:)

Kes ambik hati lah. bukan kembang apa.

2 comments:

sarahaiman@iowa said...

alalala..ciannye..habis sume demam ye?smpi ke ibu pun demam.mmgla bile ank2 dah tak sht, meragam, tk tidur, mak ayah pun akn jd tak sht jugak..
a.acit packing tepung kek?bisnes ape tu k.bina?

bina said...

jual tepung kek coklat. mulanya da berenti dah, tak sempat, tapi tak sampai hati lak nak kecewakan pelanggan yg tak seberapa bilangannya tu