Sunday, October 19, 2008

Hair cutting

Adam nyer rambut dah makin panjang. nak potong dari sejak sebelum raya sampai dah raya penghujung, baru kesampaian. Habis ku togelkan kepalanya. Dan memang dia tak pernah pi buat hair cut baik kat rumah atau di kedai sejak dia lahir 10 bulan lalu.

Memula potong berdua dengan SIL guna mesin, tapi meronta2 dia. Tobek sana, tobek sini. Lepas dia lena je, kuarkan dia dari buai dan aku kerjakan kepalanya dengan gunting dan sikat. Tinggal tak sampai 1cm. Kepala pun da naik ruam2 sebab peluh.

Kalau anak perempuan tak de nak kisah rambut panjang mana. Kena boy, puas mikir camna nak potong sebab bila nak potong je tak berenti beraksi.

Sebelum
Selepas

2 comments:

Wawa said...

sebijik cam nurin.

saya pun ada cerita best pasal kepala nih.

tunggu esok ya

bina said...

haah, memang 2 bradik ni rupa dia byk persamaan. banayk orang cakap